Skulle du ha lyst til en lidt grønnere hverdag og skifte kødet ud en gang om ugen, så er der en masse inspiration at hente. Du kan blandt andet Google, gå på Facebook og Instagram og finde mange grønne retter. Her er det en indisk inspireret ret, som er et sikkert hit herhjemme og ingen efterspørger kød, når den kommer på bordet.
Jeg er ikke god til præcise opskrifter for det handler om at smage til undervejs, så brug opskriften som en guideline.
200 g. Champignon
2 løg
2 hvidløg
2 peberfrugter
2 cm. Ingefær (i små tern)
1 dåse jackfruit (fås i Bilka)
200 g. røde linser
1 dåse koncentreret tomatpure
1 dåse flåede tomater
1 dåse kokosmælk
2 dl. Vand
1 tsk. grøntsagsboullion (jeg bruger Herbamare)
2 spsk. Graham Masala
2 spsk. Stødt koriander
1 tsk. Salt
1 tsk. Sukker (jeg bruger kokossukker)
Lidt æblecidereddike
Pynt: Koriander
Hak det grønne inkl. Jackfruit i mundrette stykker og pres hvidløget. Put det på panden og svits det til vandet er ude af champignonerne og peberfrugterne. Tilsæt linser, krydderier, boullion, kokossukker og resten af de våde ingredienser. Rør rundt og lad det simre under låg i en time.
Server med ris, råkostsalat og hjemmelavet vannabe naanbrød. (Opskrift kommer senere.)
Elsker du koriander, så pynt med det.
Hvis I er mindre end 5, så har I også til dagen efter. (Hvis ungerne ikke går i køleskabet efter en latenight snack. )
Tak Jannie for en super lækker opskrift og for at man kan hente inspiration fra din blog der gør det nemmere at holde en kødfri dag om ugen.
Kære Meatfree Monday Denmark
Tusinde tak for jeres søde besked.
Kh
Jannie